BEHIND THE BEST

Best from the past on hyvällä palvelulla varustettu vintage-vaateliike Turussa. Meiltä löytyy laaja valikoima eri aikakausien laadukkaita vaatteita verkkokaupasta ja kivijalasta. Meille on tärkeää huomioida asiakkaidemme tarpeet ja otammekin aina mielellämme toiveita tuotteista, joskus jopa metsästämme täysin asiakkaan toiveiden mukaisen vaatteen. 

Best from the past on perustettu omasta intohimosta vintageen ja pukeutumiseen. Vaikka tyylistä ja vaatteista nautiskelu on meille tärkeää, haluamme tehdä sen vastuullisesti. Ja mikä olisi parempi tapa, kuin uusiokäyttää upeita vanhoja aarteita!

Kiinnostaako ketään? Onko tästä mahdollista luoda itselleni ja muille oikea työ? Mitä jos tämä ei onnistu? Aika lailla tämän tyyppisiä ajatuksia pyöri päässäni vuosi sitten, kun suunnittelin Best from the past -vintage vaatekaupan perustamista. Omasta intohimosta kun lähtee rakentamaan  uraa, on aika pelottavaa asettaa se kaikkien nähtäväksi. Kutenkin voin todeta, että kyllä kiinnostaa, on mahdollista ja varmasti onnistuu! 

Ainakin yksi kiinnostui. Nimittäin hyvin pian Bestin perustamisen jälkeen tuli työhuoneelle käymään ihanan aurinkoinen ja puhua pulputtava Riina. Jo hyvin pian meidän kahden yhteistyö alkoi luistaa niin liukkaasti, että Riina vietti Bestin parissa aikaa useasti viikossa. Ei siinä ollut muuta vaihtoehtoa kuin kosiskella tuo ihmisiä ja kohtaamisia rakastava myyntitykki mukaan virallisesti. Mitä muuta elämäniloinen ja utelias heittäytyjä tekee, no lähtee tietysti kumppaniksi pelottomana. Tässä sitä nyt sitten ollaan yrityskumppaneina ja ystävinä!

-Nora

Olin superinnoissan kun Nora kertoi omassa profiilissaan perustavansa Best from the past -nimisen vintagevaatteiden verkkokaupan. Tammikuun 2020 loppupuolella Nora otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä: olin heti mukana! Menin käymään Noran työhuoneella ja VAU! Siellä todella näkyi lahjakkaan ja ihanan Noran huikea kädenjälki. Valoisa ja sympaattinen, vielä sillä hetkellä showroomina toimiva tila upealla valikoimalla vangitsi todella katseen – lopulta myös koko mimmin. Ideoitiin tuleviin avajaisiin kaikenlaista tapahtumaa, mitä voitaisiin yhdessä toteuttaa. Autoin Noraa avajaisten kanssa ja vietin aikaa Bestillä niin aukiolojen puitteissa kuin ulkopuolellakin. En rehellisesti odottanut Noralta mitään työsuhdetta, kunhan halusin auttaa ja viihdyin hyvin. Kun Nora kuitenkin vinkkasi minulle kumppanuudesta en epäröinyt hetkeäkään vaan aloin heti toimia. Ja tässä sitä nyt ollaan!

-Riina

Riina

  • Myyntitykki ja asiakaspalvelija, painosanalla PALVELIJA
  • Puhelias bisnesmimmi
  • Hullu koiranainen
  • Kiertotalouteen hurahtanut
  • Pitkistä aamuista nautiskelija

Nora

  • Intohimoinen vaatehullu
  • Vintit ja muut aarreaitat kiinnostaa
  • Rakastaa kuunella työpäivän lomassa räppiä
  • Ehdoton lemppisherkku on sipsit ja dippi

MIKSI VINTAGE?

LAATU

Vintage-vaatteet ovat ajalta, jolloin vaatteet tehtiin vielä kestämään. Meidän valikoimamme vaatteet ovat kaikki vähintään 20 vuotta vanhoja, jos ne ovat tähänkin saakka pysyneet niin upeassa kunnossa, niin varmasti pysyvät myös jatkossa. Ennen pukeutumisessa käytettiin laadukkaita materiaaleja kuten villaa, puuvillaa ja nahkaa. Oikein huoltamalla nämä materiaalit kestää vuosikymmenistä toiseen! Meille tärkeää on tarjota asiakkaillemme parasta ja pyrimmekin siihen, että meillä myynnissä olevat tuotteet on erinomaisessa kunnossa. Mikäli vaatteissa esiintyy kulumaa tai virheitä, ilmoitamme siitä aina tuotekuvauksessa.

 

EKOLOGISUUS

Ekologisuus on vintage-vaatteiden kohdalla väistämätön ja tärkeä hyve. Meidän slogan ja arvot tuleekin jo osittain esille nimessä: Best from the past- also best for the future.

Pukeutumisessa vintage-vaatteet on heti omasta vaatekaapista löytyvien jälkeen ekologisin valinta. Antamalla hylätylle vaatteelle uuden elämän lisäät sen elinkaarta, mikä on todella tärkeää ja coolia. Pukeutumisesta saa ja pitää nauttia, nyt sen voi tehdä myös kestävästi!

AINUTLAATUISUUS

Vintage-vaatteissa yksi parhaista puolista on vaatteiden ainutlaatuisuus ja tarinallisuus. Ehkä unelmiesi juhlamekkoa on käytetty 80-luvulla hääjuhlissa tai se päällä on koettu ensi rakastuminen. Eikö ole ihanaa leikitellä ajatuksella mitä ainutlaatuisia hetkiä nämä vaatteet ovat olleet todistamassa! Näiden upeiden vaatteiden avulla pystyt leikittelemään väreillä ja muodoilla ja ilmentämään tyyliäsi juuri haluamallasi tavalla. Uniikit vaatekappaleet takaavat sen, että ihan heti ei tule kadulla vastaan vastaavaa.